Een uniek en laagdrempelig boek waarmee je goed voorbereid je scheiding in gaat. Dat is Vitaal Scheiden. Een duidelijk en praktische boek samengesteld door de Gorinchemse andragoog Elise Timmer in samenwerking met de mediators van Resolve Scheidingsbemiddeling. Vitaal Scheiden beschrijft op heldere wijze hoe je het scheidingsproces, met de hulp van een mediator, stap voor stap regelt. Naast de praktische en financiële kant besteedt het boek ook aandacht aan de emotionele kant van een scheiding.

Op praktisch gebied behandelt het boek per onderwerp de verschillende mogelijkheden en welke zaken er vastgelegd dienen te worden. Zo komen onder meer de zorgverdeling van de kinderen, de verdeling van financiële zaken als inboedel, spaargelden of schulden, maar ook afspraken over pensioenen en de verschillende opties rond de eigen woning aan bod.

Ook biedt ‘Vitaal Scheiden’ diverse tips en praktijkvoorbeelden met betrekking tot de emotionele kant van een scheiding: Hoe zorg je dat je kinderen zo min mogelijk schade ondervinden van de scheiding? Wat doe je als er een nieuwe partner in het spel komt? Hoe voorkom je een vechtscheiding?Hoe krijg je je leven na de scheiding weer op de rails?

‘Vitaal Scheiden’ is tot stand gekomen in samenwerking met de mediators van Resolve Scheidingsbemiddeling. Alle (geanonimiseerde) voorbeelden en tips in dit boek komen uit de praktijk van deze zestien mediators.